Úroda a sušenie
Kakao, ktoré používame na výrobu našej čokolády Milka, pochádza z plodov kakaovníka. Kakaovníky rastú v rovníkovej oblasti v tropickom pásme. Najdôležitejšie regióny pestovania, z ktorých kakao získavame , sú štáty Republika Pobrežia Slonoviny a Ghana a tiež India, Indonézia, Brazília a Dominikánska republika.

Kakao z 80 percent pestujú maloroľníci, po celom svete ide o približne päť až šesť miliónov. Pestovanie kakaa vyžaduje veľa pozornosti a trpezlivosti, pretože kakao je veľmi citlivá plodina. Prvé kakaové plody možno po prvý raz zbierať až po piatich rokoch a zbiera sa ručne. Plody sa zrážajú mačetou priamo z kmeňa alebo z vetiev. Obsah kakaových plodov, teda semená a dužinu, vysypú pestovatelia na banánové listy. Po nich sa zvrchu udiera. Semená a mäsitá dužina začnú potom kvasiť.
Tento proces sa nazýva „fermentácia“. Za tým nasleduje sušenie kakaových bôbov. Rozložené na obrovských rohožiach sa bôby sušia šesť až desať dní na horúcom tropickom slnku. Fermentácia a sušenie významne ovplyvňujú kvalitu kakaa a sú tak rozhodujúcimi pre jeho chuť.